fbpx

Újdonságok a Gree-től

Piacvezető pozíciójához méltóan a legnagyobb kategóriában fejlesztette a legszembeötlőbbet: megalkotta az inverteres, centrifugál kompresszoros, R134a hűtőközeges,  880kw-3869kw-ig terjedő  „PDICC” jelzésű folyadékhűtő szériát, napelem mezővel direktben üzemeltetve.

Ez a megoldás kézenfekvő lehet olyan üzemekben, gyárakban, ahol megfelelő nagyságú tetőkapacitás áll rendelkezésre a napelem táblák fogadására és jelentős, akár több megawattos hűtési igény lép föl, ugyanakkor a beruházó megújuló energiával kívánja működtetni a készüléket. Maga a Gree gyár is üzemeltet egy ilyen rendszert a Zhuhaiban lévő főhadiszállásán, amely részlegesen kielégíti az összeszerelő üzemeinek hűtési igényét, emellett oktatási és demonstrációs célokat is szolgál.

Szintén figyelemre méltó a nemrég piacra bevezetett „CC” jelzésű, mágneses csapágyazású, inverteres centrifugál folyadékhűtő széria, amely 457kw-1055kw-ig terjedő teljesítmény tartományt fed le. Alkalmazott hűtőközeg ebben az esetben is az R134a. A mágneses csapágyazású kompresszoroknak egyik legfőbb jellemzője, hogy nem igényelnek olajat, nincs súrlódó alkatrész bennük és viszonylag kis méretűek. Részben az olajmentességnek köszönhetően, kiemelkedően jó a hatékonyságuk, még részterhelés esetén is. Fontos megemlíteni, hogy a mágneses csapágyazású kompresszorok indulási áramerőssége rendkívül alacsony, csakúgy, mint a karbantartási költségeik, ráadásul a zajszintjük alig éri el  70dB(A)-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kattintson kívülre az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Best Buy Award 2021/22
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!