fbpx

Gree Hőszivattyúk: Mi az a hőszivattyú és hogyan működik?

Egyre növekvő érdeklődés a hőszivattyúk iránt
A mai világban egyre növekszik a háztartások figyelme a költségek csökkentése és a környezetvédelem iránt. A hagyományos fűtési rendszerek magas üzemeltetési költségekkel járnak és nem támogatják a környezet fenntartható fejlődését. Szerencsére sokan keresik az alacsony üzemeltetési költségek mellett magas hatékonyságú és környezetbarát technológiákat. Ilyen megoldást nyújt a Gree Versati, amely a környezeti hőt hasznosítja az épület fűtéséhez, melegvíz ellátásához és forró nyári napokon a hűtéshez is. A világelső Gree légkondicionálóknál szilárdan hisszük, hogy a hőszivattyú a fosszilis energiahordozókkal szembeni legjobb alternatíva.

Hogyan működik a hőszivattyú rendszer?
A hőszivattyú olyan berendezés, amely úgy működik, hogy “szembeszáll” a Termodinamika II. főtételével, azaz a hő áramlása természetes irányával. Ez azt jelenti, hogy a hőszivattyú extra munkát fektet be annak érdekében, hogy a hőt a környezetből a magasabb hőmérsékletű térbe terelje. A Gree levegő-víz hőszivattyúknál ezt a folyamatot a kompresszor végzi el, amik az R410A vagy R32 hűtőközeg elpárolgásával és kondenzációjával érik el.

A hőszivattyúk előnyei és működése
A hőszivattyú rendszer viszonylag kis elektromos energiabefektetéssel képes az “ingyenes” energiát a levegőből kinyerni és átadni az épület fűtési vagy hűtési rendszerének, ezáltal gazdaságos és kényelmes üzemeltetést biztosítva. Emellett a hőszivattyúk nem termelnek égésterméket, így nincs káros hatásuk a környezetre.

A hőszivattyú rendszerek jellemzői és alkalmazási területei
A rendszer irányítását ellátó fejlett vezérlőegység a beltéri egységbe van beépítve és lehetővé teszi az időzített ütemezést, így a hőmérséklet automatikusan csökkenthető éjszakára és távollét idejére, illetve kellemes meleget biztosíthat üzemmódtól függően ébredéskor vagy hazaérkezéskor. A hőszivattyúk jellemzően alacsony hőmérsékletű hőtermelők, ideálisak padlófűtéshez vagy fan-coil rendszerekhez, ahol a fűtővíz hőmérséklete 35-50°C közötti.

A legjobb levegő-víz hőszivattyú kiválasztása
Számos gyártó kínál levegő-víz hőszivattyúkat, de kiemelkedően hatékony és megbízható modellek közül kiemelhetjük a Gree Versati IV hőszivattyúkat. Ezek a készülékek kedvező áron elérhetők és általában rövid szállítási határidővel rendelkeznek. A Versati IV hőszivattyúk további előnye, hogy képesek a GREE+ applikáción keresztül vezérelni, így bárhonnan elérhetők és lehetővé teszik a távvezérlést a kellemes hőmérséklet elérése érdekében.

Miért válasszuk a Gree levegő-víz hőszivattyúkat?
– stabil műszaki és szakmai háttér
– ingyenes szaktanácsadás akár méretezéssel és energetikai számítással
– megbízható konstrukció és gazdaságos üzemeltetés
– gyors segítség saját szervizcsapattal és kiemelkedő alkatrész-ellátással

Összegzés
A hőszivattyúk környezetbarát és gazdaságos megoldást jelentenek az épületek fűtésére és hűtésére. A környezeti hő hasznosítása és az elektromos energia hatékony felhasználása révén lehetővé teszik az egész évben tartó kényelmes és fenntartható életet. Válasszon megbízható hatékony Gree Versati hőszivattyút és élvezze a modern és környezetbarát fűtés és hűtés előnyeit!

Hőszivattyú akció augusztus 31-ig
Az elkövetkező hetekben extra 10% kedvezményt biztosítunk a Gree Versati III és Gree Versati IV berendezések vásárlására a hivatalos listaárakból lakossági és kereskedelmi végfelhasználóink számára. A kedvezmény a készlet erejéig vagy augusztus 31-ig vehető igénybe.

TOVÁBB A TERMÉKEKHEZ

További információkért látogasson el a www.hoszivattyu-kereso.hu oldalra.

Kattintson kívülre az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Best Buy Award 2021/22
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!