Gyakori kérdések

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, hogy könnyebben megtalálja a válaszokat.

Általános kérdések és válaszok

Mi az inverteres klímaberendezés?

Az inverteres készülékek folyamatos teljesítmény-szabályozást tesznek lehetővé, így a fellépő teljesítményigénynek megfelelő kompresszor-fordulatszám beállításával a leghatékonyabb üzemelést és a legjobb komfortérzetet biztosítják.

Milyen teljesítményű klímára van szükségem?

Szakember helyszíni szemléje mindenképpen szükséges a pontos teljesítmény kiválasztásához, mivel figyelembe kell venni a hűteni/fűteni kívánt helyiségek hőszükségletét, amit számos helyszíni tényező befolyásol: ablakok mérete, szigetelés mértéke, belmagasság, hőforrások mennyisége (pl. hűtők), látogatók száma stb.
A túlméretezés, és az alulméretezés is jelenthet problémát, ezért a megfelelő teljesítmény meghatározása elsődleges feladat.

Hová helyezzük el a klímát a helyiségben?

A klímaberendezések beltéri egységének ideális elhelyezése kiemelten fontos a megfelelő teljesítmény leadása érdekében.
Figyelembe kell venni, hogy hűtés illetve fűtés üzemmódban is hatékonyan tudjon dolgozni a készülék. Kiemelt figyelmet érdemel a klímák vezérlése fűtés üzemmódban, mivel a befújt meleg levegő áramlása sokkal nehezebben kalkulálható a folytonos meleg felfelé áramlás miatt.
Néhány példa a szabályozást megzavaró telepítési körülményekre: nincs elegendő távolság elhagyva a mennyezettől, függöny közelébe került a beltéri egység, túl nagy a helyiség belmagassága, nem megfelelő az épület szigetelése stb. Minden esetben indokolt a szakemberrel történő konzultáció a megfelelő falfelület kiválasztására. Továbbá a klíma helyének megválasztásakor figyelembe kell venni a beltéri és kültéri egység közötti minimális és maximális csőhosszra vonatkozó előírást.

Milyen zajhatásokkal kell számolnom egy klímaberendezés üzemelése során?

A megfelelő légkondicionáló kiválasztásának egyik alapvető szempontja, a berendezés által keltett zajszint. A Gree gyár 12.000 mérnökének elkötelezett célja a minél csendesebb légkondicionálók kifejlesztése. Ebben a cikkben sorra vesszük, mely általános tényezők befolyásolják a klímaberendezések hangnyomásszintjét.

A klímaberendezések technológiájából adódóan általánosan jellemző, hogy a készülékek üzeme bizonyos mértékű zajjal jár. A berendezés által keltett hangok többfélék is lehetnek, az üzemmódtól és az üzemi kondícióktól (hőmérséklet, páratartalom stb.) függően, a következő zajokat lehet megkülönböztetni egymástól:

– légáramlás zaja: a kültéri és a beltéri egységnél is jelentkezik. A ventilátorok által biztosított légszállítás, a berendezés működésének alapfeltétele. Nagyobb teljesítmény igényhez, nagyobb ventilátor zaj társul.
– kompresszor működési zaj: a kompresszor hangcsillapító burkolattal van ellátva, ezért a működés közbeni zaj átlagos, mértéke a kompresszor fordulatával arányos.
– hűtőközeg áramlási zaj: csendes környezetben előfordulhat, hogy beltérben hallhatóvá válik a hűtőközeg áramlásának halk zaja. Ez különösen akkor ismerhető fel, ha a beltéri egység alacsony fordulaton működik és nincs egyéb környezeti hang, mint például éjszaka.
– leolvasztás hangja: hőszivattyú üzemben a berendezés az üzemi kondíciók alapján, időnként a kültéri egység leolvasztását végezheti. Ennek az üzemállapotnak hatása van a beltéri egységre is, amelyből ilyenkor a normál szintet meghaladó zaj szűrődhet ki.
– hőtágulás: üzemmód váltásoknál és leolvasztás esetén, a hirtelen hőmérsékletváltozás a beltéri egység egyes alkatrészeinek fokozott hőtágulását válthatja ki, amely alkalmanként recsegő hangot okozhat.
– mechanikus zajok: a légterelő lamella mozgása, olykor mechanikus eredetű zajokat kelthet, melyek az apró műanyag alkatrészek súrlódásából adódnak.
– rezonancia: a kültéri egység alapvetően minimálisan rezeg, mértéke a kompresszor fordulatával arányos. A rezgés elnyelésében vagy az épületre történő átvitelében, jelentős szerepe van a megfelelő telepítésnek, az alkalmazott gumi rezgéscsillapító minőségének, valamint az épület szerkezetének és a kültéri – beltéri egység közötti távolságnak.

Azt szeretném megtudni, mennyire megbízható az applikáció? Nekem pont azért kellene Wi-Fi-s klíma, mert más városban vagyok és távolról szeretném időnként működtetni. Egyáltalán jól használható a Wi-Fi-s elérés vagy csak minimális dolgokat lehet állítani?

A klíma applikáció jól működik és jól használható. Időnként előfordulhat, hogy a szerverek karbantartása miatt, pár órára nem működik az alkalmazás megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a klímaberendezésre nem tud rácsatlakozni az applikáció. Az applikációból nem minden funkció érhető el. De minden klíma tudja azokat a funkciókat amik az applikációban vannak. Az applikációban minden funkció benne van, amit távolról érdemes irányítani.

A GREE+ mobilapplikációval kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok

Nem sikerül a regisztráció.

Győződjön meg róla, hogy a felhasználó névben, az email címben, vagy a jelszóban nem használ különleges karaktereket. Használja az angol ABC karaktereit és számokat. A jelszónak tartalmaznia kell kis, és nagybetűt, valamint számot is.

Helyi hálózatról látható a berendezés, de más Wi-Fi hálózatról, vagy mobilnetről nem.

Frissítse le a firmware-t a legfrissebbre. A firmware verzió a klíma nevére nyomva jelenik meg.
Amennyiben a router nem rendelkezik internet eléréssel, vagy probléma van a kapcsolattal, akkor a helyi hálózatról a kapcsolat rögtön feláll az alkalmazás megnyitásakor. Ha más hálózaton van, például mobilneten, akkor a kapcsolat létrehozása kb. fél perc az alkalmazás megnyitása után. Addig az alkalmazás „leválasztva” jelzést ad.

Az alkalmazáson belül a keresés elindul, de nem talál eszközt.

A keresés elindításakor az interneteléréssel rendelkező Wi-Fi hálózaton álljon. A keresés előtt legfeljebb 2 perccel alaphelyzetbe kell állítani a klíma Wi-Fi modulját (az alkalmazásban leírtak szerint). Ekkor pár másodpercre áramtalanítsa a berendezést. (Ezután ha minden rendben, megjelenik a klíma Wi-Fi modulja a látható vezeték nélküli hálózatok között)
– Ellenőrizze, hogy a routeren van-e internet elérés
– Ellenőrizze, hogy a routerhez megadott jelszó helyes-e
– Ellenőrizze, hogy a router 2,4 GHz-es jelet szór
– Ellenőrizze, hogy a router vagy a router tűzfala nem blokkolja a klíma MAC címét (Kapcsolja ki a router „firewall” és „MAC filter” funkcióját)
– A csatlakoztatás idejére állítsa a routert 11bg és 20Mhz sávszélességre. A csatlakozás után visszaállíthatja.

Az alkalmazáson belül a keresés elindul, talál eszközt, de a csatlakoztatás nem valósul meg.

Ellenőrizze az alkalmazás verzióját. Ezt a Beállításokon belül az Új verzió ellenőrzése menüpontban teheti meg.
Az alkalmazás az eszközt látja, de nem tudja a kiválasztott routerhez kapcsolni. Ennek okai a router beállításaiban keresendőek:
– A csatlakoztatás idejére kapcsolja ki a mobilinternetet a telefonon
– A legfrissebb alkalmazás verziót használja
– Áramtalanítsa 2 percre a klímát és a routert is
– Ellenőrizze, hogy a routeren van-e internet elérés
– Ellenőrizze, hogy a routerhez megadott jelszó helyes-e
– A router Wi-Fi jelszó hossza 8-32 karakter lehet, csak számokat és betűket használjon ékezetek nélkül
– A router SSID címét és a jelszavát is minél rövidebbre és egyszerűbbre állítsa be. A hosszú és bonyolult elnevezések kapcsolódási problémát okozhatnak
– A Wi-Fi jelszó beállításánál WPA PSK és WPA2 PSK védelmet használjon, a WEP titkosítás nem támogatott
– Kapcsolja ki az „AP isolationt” a router beállításaiban
– Ellenőrizze, hogy a router 2,4 GHz-es jelet szór
– Ellenőrizze, hogy a router vagy a router tűzfala nem blokkolja a klíma MAC címét
– A csatlakoztatás idejére állítsa a routert 11bg és 20Mhz sávszélességre. A csatlakozás után visszaállíthatja
– Ellenőrizze, hogy a router IPv4 cím kiosztást kap az IPv6 helyett
– Használja a WPA gombot a csatlakozáshoz

A klíma vezérlése több telefonnal.

Töltse le a GREE+ alkalmazást és telepítse az összes olyan családtag okostelefonjára, aki irányítani szeretné a berendezést. Indítsa el az alkalmazást és adja meg a szükséges engedélyeket. Hozzon létre mindegyik telefonon egy-egy külön regisztrált fiókot és mindenki jelentkezzen be a saját mobiltelefonján a létrehozott fiókjába. A fő fiókhoz adja hozzá a légkondicionálót (csak egyszer és egy fiókhoz lehet hozzáadni). Ha felvette a berendezést, a fiókjában kattintson a bal felső sarokban látható kis emberi fejre (avatar), majd válassza ki a „Családtag meghívása” funkciót. Adja meg a kamerának szükséges engedélyeket. A családtag a telefonján szintén kattintson a bal felső sarokban lévő avatarra kétszer egymás után. Itt találja a beolvasáshoz szükséges QR-kódot, amit a fő telefonon szkenneljen be.
Lehetőség van e-mail cím vagy felhasználónév segítségével is meghívni egy családtagot. Válassza ki a „Családtag meghívása” funkciót, és az oldal alján kattintson a „Felhasználónév/e-mail megadása” lehetőségre. Írja be a szükséges adatokat, majd kattintson a meghívás gombra. A meghívott családtagoknál automatikusan megjelenik a megosztott berendezés.

Távolról Wi-Fi-n keresztül be lehet kapcsolni a párátlanító funkciót? Illetve ha a távirányítón kikapcsolom a Wi-Fi-t véletlenül, akkor addig nem lehet használni Wi-Fi-n keresztül amíg be nem kapcsolom újra?

Minden funkciót be lehet kapcsolni a mobil applikáción keresztül (Wi-Fi-n keresztül), de ha kikapcsoljuk a távirányítón és ezáltal a klímán is a Wi-Fi-t, akkor a klímát a nem lehet távolról irányítani.

Gree készülékemen szeretnek Wi-Fi-n mobil applikációval csatlakozni de mindig hibát ír ki. Átmeneti probléma? Van erre megoldás?

A  GREE+ app-ot használja, ne a Gree Smart-ot. Ezért van probléma a bejelentkezéssel.

Megoldható e, hogy az applikációból lássam esetleg a kinti és a benti hőmérsékletet távolról? Főként a benti érdekelne, hogy tudjam be kell e kapcsolni a készüléket avagy sem?

Sajnos egyelőre ez a funkció nem elérhető.

A mobilapplikációba történő belépés alkalmával a felhasználónév, jelszó és Európa kiválasztása után a bejelentkezés gombra kattintva az alábbi üzenet jelenik meg: “Hálózati kérelem időtúllépése” Sajnos nem tudok bejelentkezni, pedig szükséges lenne, mivel fűtésre használom a klímát, emelni szeretném a hőmérsékleti beállítást. A hálózat megfelelő, az applikáció a legfrissebb. Letöröltem, újratelepítettem, a készüléket (IOS) újraindítottam.

Ha a probléma huzamosabb ideig fennáll, akkor a berendezést kell újra csatlakoztatni a Wi-Fi-hez, vagyis csak a helyszínen lehet megoldani a problémát.

További hasznos információk.

Tartsa a klíma Wi-Fi modulját napra készen: ellenőrizze, hogy a csatlakoztatott klíma firmware-je naprakész. Ezt a klíma nevére kattintva ellenőrizheti. Ha van új firmware, frissítse az régit.
Amennyiben a helyi routerrel nem sikerül összehangolni a klímát, érdemes megpróbálni egy másik routert. Ezt megteheti úgy is, hogy egy mobilinternettel rendelkező telefont beállít hotspot-ként. Ha a csatlakozás így megvalósul, akkor ezzel meggyőződhet arról, hogy valamilyen router beállításban kell keresni a hiba okát.
A router SSID és jelszóban is törekedjen egyszerű karakterek használatára (az angol ábc betűi, és számok)

Műszaki kérdés és válasz

Vásároltam egy GDN40AW párátlanító készüléket, sajnos nem jön össze a cseppvíz elvezetés, mi lehet a trükk? A kupakot lehajtottam és feltekertem a csőadaptert, de ennek ellenére is csak a tartályába hajlandó a vizet gyűjteni.

A kondenzvíz csatlakozót kell órajárás irányába eltekerni, ekkor a kifolyás a tartály helyett itt fog megtörténni.

Jótállással és garanciával kapcsolatos kérdések és válaszok

Gree split klímákra vonatkozó garanciális ügyintézést szeretnék kérni.

Amennyiben a termékkel kapcsolatban szervizigénye merülne fel, kérjük a beépítést végző szervizpartnerünknél szíveskedjen jelezni.

Az említett 3+2 év akkor is érvényes, hogy ha bármi történik a viszonteladó működésével (pl.: megszűnik a 3+2 év ideje alatt)? Vagy ekkor a garancia is elveszik?

Amennyiben az a cég, akitől a klímát vásárolta, 3+2 éven belül valamilyen okból kifolyólag nem elérhető (pl.: megszűnik), akkor keressen fel minket és mi a környékén ajánlani fogunk egy másik megbízhatóbb partnerünket, aki elintézi a garanciális ügyeket Önnek.

Nem találja, amit keres? Írja meg nekünk! Kapcsolat