Minden, amit a H tarifáról tudni kell

2010. január 1-től kedvezményes “H” tarifát (H árszabás) vezettek be az áramszolgáltatók. A H tarifa célja, hogy a megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén (ide tartoznak a Gree lakossági klímaberendezések és hőszivattyúk is), a hőellátást biztosító berendezések üzemeltetését közvetlenül szolgáló készülékek (például keringtető szivattyúk, kompresszorok, automatikák) villamosenergia-fogyasztását egy kedvezőbb árú tarifán lehessen elszámolni a fűtési szezonban.

Idényjellegű – október 15 és április 15 közötti időszakban vehető igénybe napi 24 órában. A mérőberendezés kéttarifás kialakítású, mely a fűtési időszakban és azon kívül külön-külön regiszterben tárolja a vételezett villamos energiát. Így biztosítható a fűtési időszakon kívül április 16. és október 14. közötti villamosenergia-fogyasztás „A1” tarifás áron.

A H tarifa feltételei

Az igényléshez a berendezésnek legalább 3,4 szezonális fűtési jóságfokkal (SCOP) kell rendelkeznie. Ezt minden Gree lakossági berendezés teljesíti.

A berendezések csak külön mért, nem leválasztható áramkörre csatlakoztathatóak.

Rendelkezni kell megfelelő elektromos hálózattal, melynek a kiépítését, csak arra alkalmas, képesített személy végezheti (szolgáltató).

A H tarifa igénylés lépései

1. Töltse ki és adja be a szolgáltató weboldalán található hálózati bővítés igénylőlapot, amiben a H tarifás mérőt tudja megigényelni a már meglévő csatlakozásai mellé.

2. Vegye fel a kapcsolatot egy az áramszolgáltatójánál regisztrált villanyszerelővel, aki megfelelő jogosultsággal rendelkezik az új mérő hely kialakításához.

3. Válassza ki a telepíteni kívánt hőszivattyús berendezést és nyújtsa be a csatlakoztatni tervezett készülék(ek) alább, a BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK lenyíló ablakban felsorolt dokumentumait. Az ELMÜ bekéri a berendezések gyári számát is, ami azt jelenti, hogy a berendezéseket az igénylés előtt már meg kell venni.

4. Az igénylést követően 15-20 napon belül tájékoztatást küldenek a műszaki-gazdasági feltételekről, ami alapján véglegesítésre kerül a bekötés.

Benyújtandó dokumentumok

A VILLANYSZERELŐTŐL
– A bővítési Igénybejelentő
– A mérőhely kialakítását igazoló nyomtatvány

A KLÍMASZERELŐTŐL
– H-tarifa nyilatkozat
– A klíma műszaki paraméterei
– A klíma megfelelőségi nyilatkozata

A H tarifa igényléshez szükséges dokumentumok

A H tarifa dokumentumok a Letölthető nyomtatványok menü pontból tölthetők le a pontos terméktípus kiválasztása után.

H tarifa igénylésre alkalmas Gree termékek

Gree oldalfali klímaberendezéseink és hőszivattyúink mindegyikére igényelhető H tarifa díjszabás.