fbpx

Tanácsok és tudnivalók klímás fűtés esetén

A Gree termékpalettáján megtalálható fűtésre optimalizált klímaberendezések hűtés mellett teljeskörű fűtésre is kiválóan alkalmazhatók. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a telepítéssel és működtetéssel kapcsolatban.

Amennyiben a teljes fűtési idényben használni szeretné klímaberendezését, kizárólag fűtésre optimalizált modellt válasszon, továbbá a helyiség méretének megfelelő készüléket installáljon. A méretezést, a beltéri és a kültéri egység telepítési helyének kiválasztását bízza szakemberre, ugyanis a megfelelően elhelyezett beltéri egység elengedhetetlen feltétele a helyes működésnek. Minden fűtési megoldásnál, így a klímával fűtött terek esetében is szükséges helyiségenként biztosítani az egyedi fűtést, nagyobb terekben akár több klímaberendezés együttes használata is javasolt az egyenletesebb hőelosztás érdekében. Ha több berendezést telepít, az növeli a fűtés üzembiztonságát.

A meleg levegő eloszlása a helyiség adottságaitól függően nem mindig egyenletes, a nagyobb ventilátor fokozat segíti ennek kiegyenlítését. A készülék nem sugárzó hőt állít elő, hanem légkeringtetéssel fűt, ezért leálláskor gyorsabb hőmérsékletesést produkál, mint a vizes fűtési rendszerek, illetve más jellegű komfortérzetet is biztosít. Fűtési üzemmód használata esetén próbáljon ki különböző beállítási lehetőségeket annak érdekében, hogy kitapasztalja, miként érhető el Ön számára a legmagasabb komfortszint. (Pl. I-Feel, fali vezérlőbe épített hőmérő, stb.)

A pontosabb hőmérsékletszabályozás és a helyiség hővisszaesésének megelőzése érdekében javasolt a berendezés folyamatos üzemeltetése. A legnagyobb fűtési teljesítmény a legmagasabb ventilátor fokozaton érhető el, alacsonyabb fokozatokon a leadott teljesítmény is alacsonyabb. A fűtésre optimalizált légkondicionálók csepptálca és kompresszor fűtéssel rendelkeznek, a berendezés megfelelő működése érdekében ezek a funkciók bizonyos üzemállapotokban bekapcsolhatnak. Ha nem használja fűtésre a klímát, válassza le az elektromos hálózatról. Fűtés során az időjárási viszonyoknak megfelelően a kültéri egységen jég képződhet, melyet az bizonyos időközönként leolvaszt. Ez idő alatt az egység átmenetileg magasabb zajszinten működik, eközben a fűtés üzemmód szünetel.

Az általánosan előírt karbantartások betartásán túl, a beltéri egység szűrőjét ajánlatos gyakrabban tisztítani. Folyamatos használat esetén javasolt a szűrők állapotát 1-2 hetente ellenőrizni, szükség esetén tisztítani.

Kattintson kívülre az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Best Buy Award 2021/22
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!