fbpx

Magyar klímaszektor – Fűtés – Energiahatékonyság – Földgáztól való függetlenség

Látványos növekedési pályára állt a magyar klímaszektor 2022-ben, miután tömegek kezdték el keresni az energiahatékony eszközöket a rezsiváltozások miatt. Az elmúlt években is dinamikusan nőtt a légkondicionálók piaca, de a gázellátás jövőjének bizonytalanságára hivatkozva minden korábbinál többen törekedtek arra, hogy ne függjenek a földgáztól. Így a lakosság még nagyobb arányban fordult a klímaberendezések felé, melyet a statisztikák is alátámasztanak. A 2022-ben értékesített magasoldalfali berendezések aránya becslések szerint legalább 25 százalékkal nőtt az előző évhez képest hazánkban.

A klímás fűtés a gázkazános fűtés gazdaságos alternatívájának számított eddig is, ám ez a jelenlegi helyzetben hatványozottan igaz. Így egy klímarendszer telepítése nem csupán kényelmi kérdés, nagy összegeket spórolhatunk meg a jelenlegi energiaárak fényében, ezzel a bekerülési költség sok családnál akár néhány éven belül meg is térül.

Az Euromonitor International piackutató ügynökség reprezentatív felmérése alapján 2022-ben is a Gree volt a legkeresettebb és a legnagyobb darabszámban értékesített klíma brand Magyarországon, köszönhetően többek közt annak is, hogy a márka termékpalettáján szereplő összes berendezés alkalmas fűtésre a téli időszakban. A Gree világszinten több mint 400 millió felhasználó otthonának kényelmét biztosítja.

A piac pozitív tendenciáit a további állami pályázati finanszírozások, illetve egyéb támogatási konstrukciók képesek lehetnek fenntartani 2023-ban is.

Kattintson kívülre az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Best Buy Award 2021/22
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!