fbpx

Gree-pályán született az első magyar érem a ’22-es pekingi téli olimpián

A február 4-én elstartolt téli ötkarikás játékok keretében a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó szerezte a magyar küldöttség első érmét, egy bronzot; majd az 1000 méteres gyorskorcsolya férfi döntőben szintén harmadik helyen zárt a magyar vegyes váltó tagja, Liu Shaoang.

A télisportok kiválóságai idén egy speciális, egyedülállóan zöldtudatos pályán versenyezhetnek, miután a pekingi téli olimpiai játékok szervezőbizottsága a fenntarthatóság jegyében arra törekedett, hogy alacsony szén-dioxid kibocsátású és energiatakarékos helyszíneket alakítsanak ki.

A minden tekintetben mérföldkőnek számító projektben hazánk és a világ első számú klímamárkájának anyavállalata, a Gree Electric Appliances Inc. is aktívan részt vállalt 2022-ben, mivel három darab alacsony hőmérsékletre optimalizált csavarkompresszoros folyadékhűtőt biztosított a Nemzeti Vízi Központ (Water Cube) számára.

A Water Cube az egyetlen olyan létesítmény a világon, ahol mind nyári mind téli olimpiai játékokat is rendeznek, ezáltal vízi és jeges sportesemények lebonyolítására is alkalmas. A vízi sportokhoz magas hőmérséklet és magas páratartalom, míg a jeges sportokhoz alacsony hőmérséklet és alacsony páratartalom szükséges. A curlingnek szigorú hőmérsékletszabályozási követelményei vannak: a hőmérsékletet háromféleképp szabályozandó. A konkrét jégfelületen -8,5 ℃; 1,5 méterrel a jégfelszín felett 8-12 ℃; míg a nézőtéren 16-18 ℃ hőmérsékletet kell biztosítani.

A téli olimpia egyetlen újonnan épült arénája, a Nemzeti Gyorskorcsolyapálya hűtését szintén a világelső Gree mágnescsapágyazású inverteres centrifugál folyadékhűtője látja el, mely berendezés a hagyományos folyadékhűtőkhöz képest 40%-kal több energiát takarít meg, így járulva hozzá a fenntarthatóság koncepciójához.

A Gree légkondicionálók magyarországi csapata büszkeséggel és kíváncsian várja a téli világverseny hazai érdekeltséggel zajló további megmérettetéseit egészen a 02.20-i fináléig.

Hajrá magyarok, hajrá Gree!

Kattintson kívülre az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Best Buy Award 2021/22
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!