fbpx

GMV5 a gyakorlatban

Nagy számú beltéri egység kapcsolható egy rendszerre: A Gree GMV5 kültéri egységekre 7-26 db beltéri egység kapcsolható (típustól függően), azonban  összeállítható 4 kültéri egységből álló gépcsoport is, melyre akár 80 db beltéri is köthető.

Teljeskörű fűtési megoldás: A GMV5 rendszerek jelenlegi generációja teljes körű fűtési megoldást kínál a klimatizált helységekbe – gázüzemmel versenyképes vagy olcsóbb árakon. Fűteni még -20°C külső hőmérsékleten is lehetséges ezzel a rendszerrel.

Egyszerű csövezési rendszer: A GMV5 rendszerek kültéri és beltéri egységei között egyetlen nyomvonalon ki lehet építeni a csőhálózatot (fűtő vagy hűtő rendszer esetén 2 db, egy időben fűtő és hűtő rendszer esetén 3 db cső alkotja a nyomvonalat).

Hosszú csőszakaszok: A GMV5 rendszer megengedett maximális nyomvonalhossza 1000 m, a megengedett magasságkülönbség a kültéri és a legtávolabbi beltéri között elérheti az 50 m-t.

Szabályozható befújt levegő hőmérséklet: A beltéri egységenként beépített szabályzók az egyik legkifinomultabb hőmérséklet-szabályozást biztosítják.

Kisméretű beltéri egységek: A split rendszerekkel azonos méretű-, és kivitelű beltéri egységek érhetők el.

Alacsonyabb zajszint: A split rendszerekkel azonos zajszintek érhetők el.

Kis átmérőjű csővezetékek: A GMV5 rendszerű klímaberendezések csövezési átmérője lényegesen kisebb, mint a hasonló teljesítményű vizes rendszereké. Egy 180 kW teljesítményű összeállítás legnagyobb csőátmérője mindössze 54 mm (2”).

Egyszerű telepíthetőség: A GMV5 rendszerek csövezési megoldásai nem tartalmaznak semmilyen szerelvényt. Minden mérő, vezérlő, védelmi és beavatkozó elem a kül- és a beltéri egységekben gyárilag előszerelt. Magának a rendszernek az elemei is igen kis fajlagos méretűek, és a csővezeték elvezetése is lényegesen könnyebben elrejthető.

Nincsenek szerelvények a csővezeték rendszerben.

Jó energiahatékonyság: A nagy rendszerek egyidejűségét kihasználva még a spliteknél is jobb, teljes üzemidőre számított energiahatékonyság érhető el.

 

Miért válasszuk a Gree GMV5-öt?

Bár a VRF rendszer egyszeri bekerülési költsége valamivel magasabb, mint egy split vagy egy folyadékhűtős rendszeré, összességében mégis igen versenyképes lehet a megoldás.

Nézzük az érveket:

A GMV5 rendszer a kültéri egység, a beltéri egység és valamilyen alapszabályzó megvásárlása után már csak a – szerelvényeket nem igénylő – rézcsővezeték kiépítését igényli a gyári elágazó vagy osztó/gyűjtő idomok beépítésével. Ha ez megvan, már csak be kell kapcsolni a rendszert.

Szeretné központilag látni és szabályozni a beépített készülékeket.

  • Érintőképernyős központi vezérlőegység.

Fűtés a hűtéssel: a beruházási előnyök egyik legfontosabb eleme, hogy ha Ön a hűtött terek fűtését is a GMV5 rendszerrel oldja meg, jelentős megtakarítások érhetők el a beruházási költségek területén. Bár elvi lehetőség lenne egy teljes épület GMV5 rendszerű fűtésére, jellemzően a kiszolgáló helységek fűtése – amelyek hűtési igényt nem támasztanak – többnyire gáz (vagy egyéb) fűtéssel valósul meg. Ha azonban csak a hűtött területek VRV fűtésére koncentrálunk, az előnyök akkor is szembetűnőek.

Amit Ön nyerhet:

  • Kisebb kazánteljesítmény, alacsonyabb beruházási költségű kazán
  • Kisebb méretű kazánház
  • Kisebb méretű vagy kevesebb gázbiztonsági szerelvény
  • Kisebb gázközmű. Ez egy nagyon lényeges elem! Egy gázbekötés költsége nagyrészt arányos a szükséges teljesítménnyel. Ha a hűtött terek fűtési teljesítményét nem kell gázoldalon „bevezetni a házba”, az igen jelentős megtakarítást jelent

Felmerül Önben a kérdés: rendben van, de mi a helyzet a villamos közművel?

Nos, a válasz nagyszerűsége éppen egyszerűségében rejtőzik: Önnek a hűtés miatt – függetlenül a beépített hűtési rendszer kivitelétől – be kell hozni az épületbe azt az elektromos teljesítményt, ami ehhez szükséges.

A GMV5 fűtés ugyanezt a közművet fogja használni télen, tehát nincs plusz költség közmű beruházás oldalon.

 

Még néhány érv a Gree GMV5 mellett

  • A GMV5 megengedett legnagyobb össz csőhossza 1000 m, tehát bárhol talál is helyet az építész a kültéri egységeknek – akár lent, akár fent – az elhelyezés nem lehet probléma
  • Műemlék jellegű épületek valódi megoldása: a pincében vagy padlástérben elhelyezett kültéri egységek és a vékony csővezeték használat jelentős segítséget nyújthat régi, de védett épületek korszerűsítésében
  • Fejlett mikroszámítógépes rendszer, és nagy teljesítményű öndiagnosztikai funkció
  • Ultra intelligens vezérlés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kattintson kívülre az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Best Buy Award 2021/22
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!