Mint ismeretes, hazánk és a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviselete idén május végén új irodaházba költözött Szarvason.
A Holt-Körös partján, védett mocsárciprusok által övezett festői szépségű telken kapott helyet az a kétszintes, összesen 1314 m2-es Hi-Tech létesítmény, mely egyszerre ad otthon a Gree Magyarországként ismert Cool4u Kft. irodáinak és az Újváros Bisztrónak. Ezt az exkluzív vendéglátóhelyet az épület legszebb kilátást nyújtó részébe álmodtuk meg és közel fél éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Azóta több, a szakma által is elismert publicista és hírportál jelentetett meg hírt, illetve elismerő cikket a helyről, melyek mindegyike fémjelzi, hogy az Újváros Bisztró már most jelen van az ország gasztro térképén.
Már a bisztró nyitóhétvégéjén vendégeink között köszönthettük Magyarország prominens ételkritikusát, a Magyar Nemzet rovatvezetőjét, Borbély Zsolt Attilát, aki legnagyobb örömünkre már a nyitás pillanatában az országos élvonalba sorolta az Újváros Bisztrót. Cikk megtekintése
Ezt követően hazánk neves gasztro esztétája, Vajda Pierre látogatott el hozzánk, a kulináris vizit indítéka pedig exkluzív menünk volt. Bisztrós tapasztalatait az ország egyik leglátogatottabb hírportálja, az Index.hu hasábjain osztotta meg. Cikk megtekintése
Pár héttel később Magyarország irányadó szakmai weboldala, a GastroGuide járt nálunk, azon belül is Hampó József, a magazin vezetője vette górcső alá kínálatunkat. Kiemelt cikkében már nyár végén előrevetítette, hogy bisztrónk hamarosan kiradírozhatatlanul is felkerül a magyar gasztro térképre. Cikk megtekintése
Hamarosan ismét a GastroGuide-ban olvashattunk az Újváros Bisztróról. Ekkor az étterem lelkét jelentő séfjeink egyikét, Piltz Zoltánt interjúvolták meg, aki mesélt eddigi életútjáról, a bisztró víziójáról és mindarról, amit ő szakmailag szeret és tud képviselni Békés megye természeti csodákkal megáldott kisvárosában. Cikk megtekintése
Megjelenések sorának itt még nincs vége:
Magyarország ismert kulináris honlapja, a Gourmet Riporter friss bejegyzésében a november elején megjelent Michelin Guide ítészei figyelmébe ajánlotta az Újváros Bisztrót. Cikk megtekintése
A Gourmet Riport elismerését követően, a hónap folyamán az Index.hu friss cikke listázta a top 7 vidéki éttermet, melyekért utazni is érdemes. Az írás szerint bisztrónk nem csupán első rangú kulináris meglepetéseket tartogat, hanem építészeti exkluzivitást is rejt magában. Cikk megtekintése
Még alig ocsúdtunk fel az Index.hu idei második megtisztelő bejegyzése után, a szarvasi ÚB már a Borsmenta nyitóoldalán is feltűnt. Szabó Edit, a népszerű portál képviseletében még a nyár végén látogatott el hozzánk. Újvárosi kulináris utazásáról és bisztrós tapasztalatairól tett közzé a napokban egy minden mondatában pozitív cikket. Cikk megtekintése
Végül, de nem utolsó sorban mi sem bizonyítja jobban, hogy az Újváros Bisztró bizony megér akár egy random kitérőt is az ország bármely pontjáról, mint a tény, miszerint Horváth András és Hajas Imelda ismert közösségi média bloggek egy menő road trip videó formájában adtak hírt exkluzív újvárosi ebédjükkel összekötött autós tesztjükről. Budapest-Szarvas-Budapest tehát nem távolság egy nem mindennapi gasztro élményért. Cikk megtekintése