Gree fali vezérlő XK76

(1 vásárlói értékelés)

54 991 Ft (Bruttó)

Összehasonlító táblázathoz adom
Cikkszám: XK76 Kategóriák: , Címke:

A listaárak 2024.05.14. óta érvényesek.

További információk

Márka

Gree

Megjegyzés

Használható például Gree Pulse, Gree Amber, Gree G-Tech, Smart R, Gree Comfort X és Gree Comfort X Multi és más Gree modellekhez.

Leírás

Az XK76 fali vezérlő tartozék bizonyos lakossági gépekhez. Nagy előnye, hogy segítségével nem csak ki- és bekapcsolást lehet időzíteni, hanem egy részletes heti időzítőt kapunk, melyben a hőmérsékletet, és egyéb paramétereket is időhöz köthetünk, ahogy azt elvárjuk ma egy termosztáttól is. Apropó termosztát. A fali vezérlőbe épített hőmérő termosztátként is funkcionál, ami paraméterezéssel állítható. Sok esetben a beltéri telepítéséből fakadóan a visszaszívott levegő hőmérséklete nem indikálja elég pontosan a szoba valódi hőmérsékletét. Nem úgy, mint egy körültekintően elhelyezett fali termosztát.

Gree fali vezérlő XK76 termékről 1 értékelés

  1. Becsei Tamás Zoltán

    A termék alapvetően hasznos. Egy fali vezérlő csak egy darab klímát (beltérit) tud vezérelni. A mai internetes világban, szinte minden funkcióját tudják a felhő alapú klíma vezérlő/időzítő szoftverek – csak ez akkor is működik, ha pl.: nincs internet. A klíma első üzembehelyezésekor nem váltja ki a gyári távvezérlőt (pl.: WiFi beállítása, stb.), de később már egyedül is ellátja az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok jelentős részét. A fali vezérlőben van infra vevő is, ezt adott esetben ki lehet használni – ha a klíma a felhasználási helyhez viszonyítva eldugott helyen van. A fentiek szerint, egyetlen kizárólagos, de nagyon hasznos tulajdonsága, hogy a hőmérsékletet ott méri, ahova telepítve van + programozható úgy is, hogy a klíma csak a saját szenzoraival működjön, vagy csak a vezérlő hőm. szenzorával működjön, vagy hűtésnél az egyik mérvadó, fűtésnél pedig a másik és ez fordítva is. A parasztvakítás fícsörök közül, nem tudja fél fokonként vezérelni a klíma hőmérsékletet. Amire célszerű odafigyelni a rendszer tervezésnél; a vezérlő gyári kábele nem vihető azonos nyomvonalon a kültéri-beltéri összekötő kábelével, illetve mindenféle átlagostól erősebb elektromágneses zavartatásra érzékeny. Megoldás; a gyári kábel két végén 15-15cm hosszban meghagyni és a köztes részt négyeres árnyékolt vezetékkel kiváltani, valamint a kábel árnyékolását a klíma beltéri felőli végen, a földelésre kötni. Másik utólag mókás dolog, hogy a gyári kábel egyik vége azonnal illeszkedik a vezérlőbe, de a távolvégi csatlakozón, illetve a gyárilag szerelt patch kábeles beltérik (pl.: G-Tech) patch kábel csatlakozón is védő burkolat van, így ezeket, csak azok eltávolítása után lehet összedugni egymással. Ugyanez a helyzet a gyárilag patch kábel nélkül szerelt klímákhoz adott XK76 tartozék, 10cm-es patchkábellel is. Az XK76 gyári kábele, a szerelt csatlakozók miatt csak megfelelő átmérőjű csövekbe húzható be – de árnyékolt kábel használata esetén, úgyis meg kell bontani azt valahol. Valamint, minden XK76 dobozban kettő darab fali vezérlő hátlap (amit a falra kell ragasztani/csavarozni) található; az egyik adattáblával, a másik teljesen jelöletlenül.

Mondja el a véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük