Energiahatékony fűtésre optimalizált Gree légkondicionálók és hőszivattyúk

Hogyan mérhető a fűtési hatékonyság?

Egy hőszivattyús berendezés fűtési hatékonyságát a SCOP érték adja meg. Ez azt mutatja, hogy a téli üzemeltetés során 1kWh villamos energiából átlagosan mennyi hőenergiát állít elő. Ha két különböző modell közül szeretnénk eldönteni, hogy melyikkel tudunk hosszú távon nagyobb megtakarítást elérni, azt a legegyszerűbben a SCOP érték összehasonlításával tehetjük meg. A SCOP érték számítása szabványban előírt és a berendezések energiacímkéjén is kötelező feltüntetni, ezáltal márkán belül és kívül is megkönnyíti a berendezések összehasonlíthatóságát.

Azonban az összehasonlításnál arra is figyelni kell, hogy a gyártó mekkora fűtési teljesítményt ad meg a számításnál, mivel az itt megadott teljesítmény berendezésenként jelentősen eltérhet. Ha egy gyártó alacsony teljesítményen számítja a hatékonyságot, akkor az látszólag jó értéket mutat, azonban valós körülmények között, amikor a berendezésnek magasabb teljesítményt kell biztosítania, ez az érték jelentősen romlik, esetleg a berendezés nem képes biztosítani a megfelelő teljesítményt. A Gree márka büszke arra, hogy a fűtési hatékonyságot minden esetben a legmagasabb szükséges teljesítmény mellett adja meg.

A klímás fűtés eddig is gazdaságos alternatívája volt a gázkazános fűtésnek, ez a jelenlegi helyzetben azonban hatványozottan igaz. A hazánkban hatályban lévő “A villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről” szóló NFM rendelet szerint H tarifa a 3,4-es SCOP feletti klímaberendezésre igényelhető az áramszolgáltatónál, továbbá ez az összes általunk forgalmazott berendezésre érvényesíthető. Ezt egy külön villanyóra méri, és az erre kötött hőszivattyús berendezések fűtési időszakban a továbbiakban is a rezsicsökkentett ár alatt, 36Ft/kWh áron vételezhető, ráadásul erre nem vonatkozik felső korlát. Így azok a családok, ahol meghaladná a fűtési energiaszükséglet a hatósági áron vételezhető mennyiséget, jelentős összegeket takaríthatnak meg, ha klímás fűtési rendszert választanak. Ennek köszönhetően ma egy klímarendszer telepítése nem csupán kényelmi kérdés, nagy összegeket spórolhatunk meg a jelenlegi energiaárak fényében, ezzel a bekerülési költség sok családnál akár néhány éven belül meg is térül.

Gree energiacímke minta

Hogyan mérhető a fűtési hatékonyság?

Egy hőszivattyús berendezés fűtési hatékonyságát a SCOP érték adja meg. Ez azt mutatja, hogy a téli üzemeltetés során 1kWh villamos energiából átlagosan mennyi hőenergiát állít elő. Ha két különböző modell közül szeretnénk eldönteni, hogy melyikkel tudunk hosszú távon nagyobb megtakarítást elérni, azt a legegyszerűbben a SCOP érték összehasonlításával tehetjük meg. A SCOP érték számítása szabványban előírt és a berendezések energiacímkéjén is kötelező feltüntetni, ezáltal márkán belül és kívül is megkönnyíti a berendezések összehasonlíthatóságát.

Azonban az összehasonlításnál arra is figyelni kell, hogy a gyártó mekkora fűtési teljesítményt ad meg a számításnál, mivel ez itt megadott teljesítmény berendezésenként jelentősen eltérhet. Ha egy gyártó alacsony teljesítményen számítja a hatékonyságot, akkor az látszólag jó értéket mutat, azonban valós körülmények között, amikor a berendezésnek magasabb teljesítményt kell biztosítania, ez az érték jelentősen romlik, esetleg a berendezés nem képes biztosítani a megfelelő teljesítményt. A GREE márka büszke arra, hogy a fűtési hatékonyságot minden esetben a legmagasabb szükséges teljesítmény mellett adja meg.

A klímás fűtés eddig is gazdaságos alternatívája volt a gázkazános fűtésnek, ez a jelenlegi helyzetben azonban hatványozottan igaz. A hazánkban hatályban lévő “a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről” szóló NFM rendelet szerint H-tarifa a 3,4-es SCOP feletti klímaberendezésre igényelhető az áramszolgáltatónál. Ezt egy külön villanyóra méri, és az erre kötött hőszivattyús berendezések fűtési időszakban a továbbiakban is a rezsicsökkentett ár alatt, 36Ft/kWh áron vételezhető, ráadásul erre nem vonatkozik felső korlát. Így azok a családok, ahol meghaladná a fűtési energiaszükséglet a hatósági áron vételezhető mennyiséget, jelentős összegeket takaríthatnak meg, ha klímás fűtési rendszert választanak. Ennek köszönhetően ma egy klímarendszer telepítése nem csupán kényelmi kérdés, nagy összegeket spórolhatunk meg a jelenlegi energiaárak fényében, ezzel a bekerülési költség sok családnál akár néhány éven belül meg is térül.

Gree energiacímke minta

Gree légkondicionálók

Ezen az oldalon a Gree légkondicionáló modelleket fűtési teljesítményük alapján csoportosítottuk. A termékpalettán szereplő összes Gree modell alkalmas fűtésre a téli időszakban, viszont fontos különbség, hogy átmeneti vagy teljes fűtésre keresünk hosszútávú, energiahatékony megoldást. Hőszivattyús klímaberendezéseinknél három különböző felszereltségi szintet különböztetünk meg.

Fűtésre optimalizált modellek

Ebben a termékcsoportban kifejezetten fűtésre optimalizált berendezések találhatók. A modellek kompresszor-karterfűtés és a kültéri csepptálca fűtésen felül Dual Stage kompresszorral vannak ellátva. A Gree gyár saját fejlesztésű, innovatív Dual Stage kompresszor technológiájának köszönhetően a működési tartomány tovább növekszik -30°C-ig, így a legszélsőségesebb időjárási viszonyokban is helytáll. A névleges teljesítményüket legalább -15°C-ig képesek megtartani 100%-ban, míg az általános kompresszorral szerelt berendezések többsége ilyen hidegben már csak a névleges teljesítményük kb. 60-70%-át tudja leadni. A termékcsoport maximális SCOP értéke 5,1, vagyis átlagosan 1kWh villamosenergiát több mint 5-szörösen hasznosít.

Téliesített modellek

Ezek a modellek kompresszor karter- és csepptálca fűtéssel rendelkeznek, melynek köszönhetően -25°C-os külső hőmérsékletig garantált a fűtés. A kültéri csepptálca fűtés biztosítja, hogy a leolvasztások alkalmával keletkező kondenzvíz ne képezzen jegesedést, megnövelve ezzel az üzembiztonságot télen. A kompresszor karterfűtés még a legnagyobb hidegekben is szavatolja a kompresszorolaj megfelelő kenését induláskor, ezáltal jelentősen növeli a kompresszor élettartamát.

A Free Match, a U Match és a Konzol kereskedelmi klímák is ebbe a kategóriába tartoznak. Kereskedelmi klímák

Fűtésrásegítésre ajánlott modell

A Gree Pulse modellt elsősorban átmeneti fűtésre vagy rövidebb időszakok fűtési megoldásaként javasoljuk. Ez az extracsendes légkondicionáló -15°C külső hőmérsékletig képes fűteni, ezáltal tökéletes megoldást nyújt az őszi és tavaszi fűtésrásegítésre.

Gree hőszivattyúk

Megbízható, hatékony és modern hőszivattyúk fűtésre vagy hűtésre egyaránt. A Gree hőszivattyúk között különböző típusokat találunk. Az egyik monoblokk, míg a másik két típus osztott rendszerű. Mindegyik Gree hőszivattyú hatékony fűtésre és alkalmazkodik a kor igényeihez.

Részletek

Monoblokk rendszerű hőszivattyú, számos extra kiegészítővel. Alkalmazkodva a kor igényeihez Wi-Fi eléréssel és saját Gree alkalmazással távolról vezérelhető. Kialakítása alapján nem igényel kalorikus csövezést, legkönnyebben telepíthető hőszivattyú. Intelligens vezérlésének köszönhetően hatékonyan vezérli a rendszerbe épített külső kiegészítő fűtést, a HMV kiegészítő fűtőbetétet valamint az üzemmód váltáshoz szükséges háromjáratú váltószelepet. A hazai szabványoknak megfelelően R32 hűtőközeggel töltve. Legszélesebb teljesítmény paletta.

Részletek

All In One hőszivattyú, beépített 185l-es HMV tárolóval, magyar nyelvű kezelőfelülettel és számos extra kiegészítővel. Külön beltéri és kültéri egységből áll, tehát osztott rendszerű. Felépítéséből adódóan kis helyigényű készülék. Saját beépített HMV tárolóval, fűtőbetéttel, és háromjáratú váltószeleppel a könnyebb telepíthetőség érdekében. A hőszivattyú intelligens vezérlésének köszönhetően hatékonyan kezeli a rendszerbe épített külső kiegészítő fűtést. A hazai szabványoknak megfelelően R32a hűtőközeggel töltve. A kültéri és beltéri egység akár 25 méterre is telepíthető egymástól. Alkalmazkodva a kor igényeihez Wi-Fi eléréssel és saját Gree alkalmazással távolról kezelhető.

Részletek

Osztott rendszerű hőszivattyú, magyar nyelvű kezelőfelülettel és számos extra kiegészítővel. Külön beltéri és kültéri egységből áll. Felépítéséből adódóan kis helyigényű készülék. Saját beépített fűtőbetéttel, és háromjáratú váltószeleppel a könnyebb telepíthetőség érdekében. A hőszivattyú intelligens vezérlésének köszönhetően hatékonyan kezeli a rendszerbe épített külső kiegészítő fűtést, és a HMV kiegészítő fűtőbetétet. A hazai szabványoknak megfelelően R32a hűtőközeggel töltve. A kültéri és beltéri egység akár 25 méterre is telepíthető egymástól. Alkalmazkodva a kor igényeihez Wi-Fi eléréssel és saját Gree alkalmazással távolról kezelhető.

Gazdaságos megoldás

A Gree Versati hőszivattyú környezetbarát és gazdaságos megoldást kínál az épületfűtésre és melegvíz ellátásra. Elektromos árammal működik, amely könnyebben elérhető és olcsóbb is lehet, mint a földgáz, különösen H tarifa igénybevétele esetén. Emellett nem termel káros anyagokat, így környezetbarát megoldást jelent. A Versati hőszivattyú nemcsak a fűtési igényeket elégíti ki, hanem a háztartási melegvíz szükségletét is, valamint hideg hűtővizet is biztosít az épületnek a forró nyári napokon. Az egyetlen hátránya régebbi épületek esetén jelentkezhet, ahol szilárd tüzelésű kazán és öntöttvas radiátoros fűtési rendszer van, mivel nem képes előállítani az ott elvárt 80-90°C-os előremenő fűtővízet. A hőszivattyú kifejezetten „alacsony hőmérsékletű” hőtermelőkhöz használható, ahol a fűtővíz hőmérséklete 30-50°C közötti.

Keresse meg a legközelebbi
Gree viszonteladó partnerünket!

KERESÉS