Legfrissebb híreinkért és újdonságainkért kövessen minket közösségi oldalainkon.

Támogatott sportegyesület

Keresés

Gyakori kérdések

Általános, Hangnyomásszint
MILYEN ZAJHATÁSOKKAL KELL SZÁMOLNOM EGY KLÍMABERENDEZÉS ÜZEMELÉSE SORÁN?

Olvassa el szakmai cikkünket ebben a témában: CIKK MEGTEKINTÉSE

Általános
Mi az inverteres klímaberendezés?

Az inverteres készülékek folyamatos teljesítmény-szabályozást tesznek lehetővé, így a fellépő teljesítményigénynek megfelelő kompresszor-fordulatszám beállításával a leghatékonyabb üzemelést és a legjobb komfortérzetet biztosítják.

Általános
Hová helyezzük el a klímát a helyiségben?

A klímaberendezések beltéri egységének ideális elhelyezése kiemelten fontos a megfelelő teljesítmény leadása érdekében.
Figyelembe kell venni, hogy hűtés illetve fűtés üzemmódban is hatékonyan tudjon dolgozni a készülék. Kiemelt figyelmet érdemel a klímák vezérlése fűtés üzemmódban, mivel a befújt meleg levegő áramlása sokkal nehezebben kalkulálható a folytonos meleg felfelé áramlás miatt.
Néhány példa a szabályozást megzavaró telepítési körülményekre: nincs elegendő távolság elhagyva a mennyezettől, függöny közelébe került a beltéri egység, túl nagy a helyiség belmagassága, nem megfelelő az épület szigetelése stb. Minden esetben indokolt a szakemberrel történő konzultáció a megfelelő falfelület kiválasztására. Továbbá a klíma helyének megválasztásakor figyelembe kell venni a beltéri és kültéri egység közötti minimális és maximális csőhosszra vonatkozó előírást.

Általános
Milyen teljesítményű klímára van szükségem?

Szakember helyszíni szemléje mindenképpen szükséges a pontos teljesítmény kiválasztásához, mivel figyelembe kell venni a hűteni/fűteni kívánt helyiségek hőszükségletét, amit számos helyszíni tényező befolyásol: ablakok mérete, szigetelés mértéke, belmagasság, hőforrások mennyisége (pl. hűtők), látogatók száma stb.
A túlméretezés, és az alulméretezés is jelenthet problémát, ezért a megfelelő teljesítmény meghatározása elsődleges feladat.

Általános, Wi-Fi
Azt szeretném megtudni, mennyire megbízható az applikáció? Nekem pont azért kellene Wi-Fi-s klíma, mert más városban vagyok és távolról szeretném időnként működtetni. Egyáltalán jól használható a Wi-Fi-s elérés vagy csak minimális dolgokat lehet állítani?

A klíma applikáció jól működik és jól használható. Időnként előfordulhat, hogy a szerverek karbantartása miatt, pár órára nem működik az alkalmazás megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a klímaberendezésre nem tud rácsatlakozni az applikáció. Az applikációból nem minden funkció érhető el. De minden klíma tudja azokat a funkciókat amik az applikációban vannak. Az applikációban minden funkció benne van, amit távolról érdemes irányítani.

Wi-Fi
Lomo Plusz Wi-Fi-s klímánál lehet távolról Wi-Fi-n keresztül bekapcsolni a párátlanító funkciót? Illetve ha a távirányítón kikapcsolom a Wi-Fi-t véletlenül, akkor addig nem lehet használni Wi-Fi-n keresztül amíg be nem kapcsolom újra?

Minden funkciót be lehet kapcsolni a mobil applikáción keresztül (Wi-Fi-n keresztül), de ha kikapcsoljuk a távirányítón és ezáltal a klímán is a Wi-Fi-t, akkor a klímát a nem lehet távolról irányítani.

Wi-Fi, MOBIL APP
Az alkalmazáson belül a keresés elindul, de nem talál eszközt.

A keresés elindításakor az interneteléréssel rendelkező Wi-Fi hálózaton álljon. A keresés előtt legfeljebb 2 perccel alaphelyzetbe kell állítani a klíma Wi-Fi modulját (az alkalmazásban leírtak szerint). Ekkor pár másodpercre áramtalanítsa a berendezést. (Ezután ha minden rendben, megjelenik a klíma Wi-Fi modulja a látható vezeték nélküli hálózatok között)
– Ellenőrizze, hogy a routeren van-e internet elérés
– Ellenőrizze, hogy a routerhez megadott jelszó helyes-e
– Ellenőrizze, hogy a router 2,4 GHz-es jelet szór
– Ellenőrizze, hogy a router vagy a router tűzfala nem blokkolja a klíma MAC címét (Kapcsolja ki a router „firewall” és „MAC filter” funkcióját)
– A csatlakoztatás idejére állítsa a routert 11bg és 20Mhz sávszélességre. A csatlakozás után visszaállíthatja.

Wi-Fi, Mobil app
Gree készülékemen szeretnek Wi-Fi-n mobil applikációval csatlakozni de mindig hibát ír ki. Átmeneti probléma? Van erre megoldás?

A  GREE+ app-ot használja, ne a Gree Smart-ot. Ezért van probléma a bejelentkezéssel.

Wi-Fi, MOBIL APP
További hasznos információk:

Tartsa a klíma Wi-Fi modulját napra készen: ellenőrizze, hogy a csatlakoztatott klíma firmware-je naprakész. Ezt a klíma nevére kattintva ellenőrizheti. Ha van új firmware, frissítse az régit.
Amennyiben a helyi routerrel nem sikerül összehangolni a klímát, érdemes megpróbálni egy másik routert. Ezt megteheti úgy is, hogy egy mobilinternettel rendelkező telefont beállít hotspot-ként. Ha a csatlakozás így megvalósul, akkor ezzel meggyőződhet arról, hogy valamilyen router beállításban kell keresni a hiba okát.
A router SSID és jelszóban is törekedjen egyszerű karakterek használatára (az angol ábc betűi, és számok)

Mobil app
Megoldható e, hogy az applikációból lássam esetleg a kinti és a benti hőmérsékletet távolról? Főként a benti érdekelne, hogy tudjam be kell e kapcsolni a készüléket avagy sem?

Sajnos egyelőre ez a funkció nem elérhető.

MOBIL APP
Helyi hálózatról látható a berendezés, de más wifi hálózatról, vagy mobilnetről nem.

Frissítse le a firmware-t a legfrissebbre. A firmware verzió a klíma nevére nyomva jelenik meg.
Amennyiben a router nem rendelkezik internet eléréssel, vagy probléma van a kapcsolattal, akkor a
A helyi hálózatról a kapcsolat rögtön feláll az alkalmazás megnyitásakor. Ha más hálózaton van, pl. mobilneten, akkor a kapcsolat létrehozása kb. fél perc az alkalmazás megnyitása után. Addig az alkalmazás „leválasztva” jelzést ad.

MOBIL APP
Nem sikerül a regisztráció.

Győződjön meg róla, hogy a felhasználó névben, az email címben, vagy a jelszóban nem használ különleges karaktereket. Használja az angol ABC karaktereit és számokat. A jelszónak tartalmaznia kell kis, és nagybetűt, valamint számot is.

MOBIL APP
Az alkalmazáson belül a keresés elindul, talál eszközt, de a csatlakoztatás nem valósul meg.

Ellenőrizze az alkalmazás verzióját. Ezt a Beállításokon belül az Új verzió ellenőrzése menüpontban teheti meg.
Az alkalmazás az eszközt látja, de nem tudja a kiválasztott routerhez kapcsolni. Ennek okai a router beállításaiban keresendőek:
– Ellenőrizze, hogy a routeren van-e internet elérés
– Ellenőrizze, hogy a routerhez megadott jelszó helyes-e
– Ellenőrizze, hogy a router 2,4 GHz-es jelet szór
– Ellenőrizze, hogy a router vagy a router tűzfala nem blokkolja a klíma mac címét
– A csatlakoztatás idejére állítsa a routert 11bg és 20Mhz sávszélességre. A csatlakozás után visszaállíthatja.

Mobil app
A mobilapplikációba történő belépés alkalmával a felhasználónév, jelszó és Európa kiválasztása után a bejelentkezés gombra kattintva az alábbi üzenet jelenik meg: “Hálózati kérelem időtúllépése” Sajnos nem tudok bejelentkezni, pedig szükséges lenne, mivel fűtésre használom a klímát, emelni szeretném a hőmérsékleti beállítást. A hálózat megfelelő, az applikáció a legfrissebb. Letöröltem, újratelepítettem, a készüléket (IOS) újraindítottam.

Ha a probléma huzamosabb ideig fennáll, akkor a berendezést kell újra csatlakoztatni a Wi-Fi-hez, vagyis csak a helyszínen lehet megoldani a problémát.

Mobil app
A klíma vezérlése több telefonnal:

Töltse le a GREE+ alkalmazást, majd telepítse az összes kiválasztott családi okostelefonra. Indítsa el az alkalmazást és adja meg a szükséges engedélyeket. Hozzon létre mindegyik telefonon egy-egy külön regisztrált fiókot, majd jelentkezzen be az összes családtag a saját mobilján létrehozott fiókba. A fő fiókhoz adja hozzá a légkondicionálót (Csak egyszer és egy fiókhoz lehet hozzá adni!). A fő fiókban kattintson a bal felső sarokban lévő kis emberi fejre, majd válassza ki az „Otthonszervezés” funkciót. Az alsó „+” gombbal létrehozhat egy új csoportot, vagy kattintson a meglévő „My Home” feliratra. Kattintson a „Meghívni egy családtagot” feliratra, majd az OK gombra. Adja meg egyenként a többi regisztrált családtag nevét vagy e-mail címét. A meghívott családtag GREE+ alkalmazásába érkezik egy üzenet, amelynek elfogadása után a másik telefonon is megjelenik a GREE Wi-Fi berendezés, ezáltal az összes készüléken teljes értékűen irányíthatóvá válik a légkondicionáló.

Műszaki
Vásároltam egy GDN40AW párátlanító készüléket, sajnos nem jön össze a cseppvíz elvezetés, mi lehet a trükk?
A kupakot lehajtottam és feltekertem a csőadaptert, de ennek ellenére is csak a tartályába hajlandó a vizet gyűjteni.

A kondenzvíz csatlakozót kell órajárás irányába eltekerni, ekkor a kifolyás a tartály helyett itt fog megtörténni.

Garancia
GREE split klímákra vonatkozó garanciális ügyintézést szeretnék kérni.

Amennyiben a termékkel kapcsolatban szervizigénye merülne fel, kérjük a beépítést végző szervizpartnerünknél szíveskedjen jelezni.

Garancia
Az említett 3+2 év akkor is érvényes, hogy ha bármi történik a viszonteladó működésével (pl.: megszűnik a 3+2 év ideje alatt)? Vagy ekkor a garancia is elveszik?

Amennyiben az a cég, akitől a klímát vásárolta, 3+2 éven belül valamilyen okból kifolyólag nem elérhető (pl.: megszűnik), akkor keressen fel minket és mi a környékén ajánlani fogunk egy másik megbízhatóbb partnerünket, aki elintézi a garanciális ügyeket Önnek.

Kérdése van, vagy segítségre van szüksége? Kapcsolat

Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Euromonitor International
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!
Best Buy Award 2021/22
TANÚSÍTVÁNY MEGTEKINTÉSE!